Fortum Duo sähkösopimus

Fortum Duo sähkösopimus

Fortum Duo -sähkösopimus tarjoaa täydellisen yhdistelmän taloudellista vakautta ja mahdollisuutta säästöihin. Sopimus sisältää kiinteän hinnan kahdeksi vuodeksi, joka tuo ennustettavuutta ja suojaa hinnanvaihteluilta. Lisäksi voit säästää ajoittamalla sähkönkulutuksesi edullisimmille tunneille. Fortum Duo huomioi myös ympäristön, sillä halvimpina tunteina sähkö tuotetaan usein puhtaammin. Tilaa Fortum Duo nyt, ja saat edullista, ekologista sähköä kotiisi helposti. Voit hallita sopimustasi ja seurata tuntihintoja kätevästi Oma Fortum -sovelluksella.

Miksi valita Fortum Duo sähkösopimus?

Fortum Duo -sähkösopimus tarjoaa kuluttajille edullisen ja vakaan kiinteän hinnan kahden vuoden ajaksi. Tämä antaa taloudellista ennustettavuutta ja suojaa mahdollisilta sähkön hinnan heilahteluilta markkinoilla. Voit nauttia huolettomasta sähkönkäytöstä tietäen, että hintasi pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

Fortum Duo on älykäs sähkösopimus, joka antaa sinulle mahdollisuuden säästää entistä enemmän. Voit hyödyntää alhaisempia tuntihintoja ajoittamalla sähkönkulutuksesi kulutushuippujen ulkopuolelle. Tämä voi laskea kokonaiskustannuksiasi huomattavasti, jos pystyt siirtämään esimerkiksi suurten kodinkoneiden käyttöä edullisempaan aikaan vuorokaudesta.

Fortum Duo -sopimuksen kiinteä osuus sähkön hinnasta tuo mukanaan vakautta ja varmuutta. Tämä tarkoittaa, että vaikka sähkön markkinahinta saattaisi vaihdella, sinun maksamasi kiinteä osuus pysyy muuttumattomana kahden vuoden ajan. Tämä tekee budjetoinnista helpompaa ja ennakoitavampaa, jolloin myös sähkön kilpailutus saa jäädä muutamaksi vuodeksi.

Fortum Duo -sähkösopimuksen valitseminen on myös ympäristöteko. Sopimuksen mukainen sähkön tuotanto ei lisää ilman hiilidioksidipitoisuutta, mikä tekee siitä ilmastoystävällisen vaihtoehdon. Lisäksi voit valita sähkön täysin uusiutuvista energialähteistä tai aurinkosähkönä, mikä vahvistaa entisestään sitoutumistasi kestävään kehitykseen.

Fortum Duo on vakaampi vaihtoehto pörssisähkölle

Fortum Duo -sähkösopimus tarjoaa kuluttajille merkittävän edun pörssisähköön verrattuna: hintojen vakauden. Pörssisähkössä hinnat voivat vaihdella suuresti markkinoiden mukaan, mikä tekee kustannusten ennakoinnista haastavaa. Määräaikaisella Fortum Duo -sopimuksella sinulla on kiinteä hinta kahden vuoden ajan, mikä suojaa sinua sähkön hintojen heilahteluilta ja tarjoaa taloudellista ennustettavuutta.

Vaikka Fortum Duo tarjoaa kiinteän hinnan tuomaa vakautta, se ei rajoitu pelkästään siihen. Sopimuksen älykäs rakenne mahdollistaa säästöjä ajoittamalla sähkönkulutusta. Kuluttamalla sähköä silloin, kun kysyntä on alhaisempaa ja tuntihinnat edullisempia, voit vaikuttaa positiivisesti sähkölaskusi loppusummaan. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos pystyt siirtämään suurien sähkölaitteiden käyttöä vuorokauden halvemmille tunneille.

Fortum Duo tarjoaa vakaamman hinnoittelun kuin pörssisähkö, mikä on erityisen tärkeää epävakaissa markkinaolosuhteissa. Kiinteä hinta kahden vuoden ajaksi tarkoittaa, että tiedät tarkalleen, mitä maksat sähköstäsi, riippumatta siitä, kuinka markkinahinnat vaihtelevat. Tämä tekee budjetoinnista ja talouden suunnittelusta helpompaa ja turvallisempaa.

Miten Fortum Duo eroaa muista sähkösopimuksista?

Fortum Duo -sähkösopimus erottuu muista sähkösopimuksista tarjoamalla yhdistelmän kiinteää hintaa ja pörssihintaan perustuvaa kulutusvaikutusta, mikä tuo sekä ennustettavuutta että joustavuutta sähkönkäyttöön. Kiinteä hintaosuus tuo vakautta kahden vuoden ajaksi, jolloin tiedät tarkalleen, mitä maksat sähköstäsi ilman huolta markkinahintojen vaihteluista. Tämä on merkittävä etu verrattuna puhtaaseen pörssisähköön, jossa hinnat voivat vaihdella suuresti.

Fortum Duo -sopimuksen erityispiirre on mahdollisuus vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan ajoittamalla kulutusta edullisille tunneille. Kun käytät sähköä silloin, kun kysyntä on alhaisempi ja hinnat edullisempia, saatat nähdä laskussasi vähennyksen. Tämä kulutusvaikutus on maltillisempi kuin pörssisähkösopimuksissa, mikä tarkoittaa, että säästöt ovat ennustettavampia ja riskit pienempiä.

Toisin kuin kiinteähintaiset sopimukset, joissa maksat aina samaa hintaa riippumatta markkinatilanteesta, Fortum Duo mahdollistaa hyötymisen sähkön hintavaihteluista ilman suurta riskiä. Kiinteähintainen sopimus tarjoaa mielenrauhaa ja suojaa hintojen nousulta, mutta et hyödy matalista markkinahinnoista. Pörssisähkö puolestaan voi tarjota suuria säästöjä oikealla ajoituksella, mutta tuo mukanaan riskin korkeista hinnoista.

Fortum Duo yhdistää näiden sopimustyyppien parhaat puolet: saat kiinteän hinnan tuomaa vakautta ja ennustettavuutta sekä mahdollisuuden säästöihin optimoimalla kulutuksesi. Tämä tekee siitä houkuttelevan valinnan, jos arvostat sekä taloudellista vakautta että mahdollisuutta säästää sähkökustannuksissa.

Fortum Duo -asiakkaana seuraat tuntihintoja helposti Oma Fortumista

Fortum Duo -sähkösopimus tarjoaa asiakkailleen erinomaisen työkalun sähkönkulutuksen hallintaan ja optimointiin: Oma Fortum -sovelluksen. Tämä näppärä sovellus on suunniteltu helpottamaan kotisi sähköasioiden hoitoa älypuhelimella.

Oma Fortum -sovelluksesta voit helposti seurata sähkönkäyttöäsi sekä kilowatteina että euroina. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, miten ja milloin käytät sähköäsi, ja kuinka voit optimoida kulutuksesi säästääksesi rahaa. Sovelluksesta näet myös kaikki sopimustiedot ja laskut yhdessä paikassa, mikä tekee hallinnasta vaivatonta ja selkeää.

Yksi sovelluksen suurimmista eduista on sen kyky näyttää, milloin markkinahinnat ovat edullisimmillaan. Näet seuraavan päivän hinnat palvelusta jo kello 15:00 jälkeen, jolloin voit suunnitella sähkönkäyttöäsi paremmin lyhyellä aikavälillä. Tämä on erityisen hyödyllistä Fortum Duo -asiakkaille, jotka voivat hyödyntää pörssihintaan perustuvaa kulutusvaikutusta ja ajoittaa sähkönkäyttöään edullisille tunneille, mikä voi vähentää sähkölaskun loppusummaa.

Lisäksi Oma Fortum -sovelluksessa voit tarkastella etuohjelmassa hankkimiasi ilmaisia tunteja. Tämä lisäetu auttaa sinua hyödyntämään sopimustasi entistä paremmin ja tekemään sähkönkäytöstäsi kustannustehokkaampaa. Tehtyäsi sähkösopimuksen voit ladata Oma Fortum -sovelluksen heti käyttöösi. Tämä antaa sinulle välittömän pääsyn kaikkiin näihin hyödyllisiin ominaisuuksiin ja tekee sähköasioiden hoitamisesta helppoa ja sujuvaa.

Mitä kulutusvaikutus käytännössä tarkoittaa?

Kulutusvaikutus on tärkeä osa Fortum Duo -sähkösopimusta, joka vaikuttaa suoraan sähkölaskusi loppusummaan. Se kuvastaa sitä, kuinka ajoitat sähkönkulutuksesi edullisimmille tai kalleimmille tunneille, mikä puolestaan vaikuttaa sähkön hinnan vaihteluihin. Tyypillisesti kulutusvaikutus vaihtelee -2 c/kWh ja +2 c/kWh välillä.

Tasainen kulutus

Jos käytät sähköä tasaisesti, yhtä paljon edullisina ja kalliina aikoina, kulutusvaikutuksesi on 0 c/kWh. Tällöin maksat sähköstäsi sopimuksesi mukaisen perushinnan, joka Fortum Duo -sopimuksessa on esimerkiksi 23 c/kWh.

Sähkölaskua pienentävä kulutusvaikutus

Kun ajoitat sähkönkulutuksen pörssisähkön kuukauden keskihintaa edullisimmille tunneille, kulutusvaikutus on negatiivinen eli se pienentää sähkölaskuasi. Esimerkiksi, jos kulutusvaikutus on -2 c/kWh, sähkölaskussasi laskutettava energian hinta lasketaan seuraavasti: 23 c/kWh – 2 c/kWh = 21 c/kWh (+ perusmaksu). Tässä tapauksessa kulutuksen ajoittaminen edullisimmille tunneille johtaa merkittäviin säästöihin sähkölaskussa.

Sähkölaskua suurentava kulutusvaikutus

Kun ajoitat sähkönkulutuksen pörssisähkön kuukauden keskihintaa kalleimmille tunneille, kulutusvaikutus on positiivinen eli se lisää sähkölaskuasi. Esimerkiksi, jos kulutusvaikutus on +2 c/kWh, sähkölaskussasi laskutettava energian hinta lasketaan seuraavasti: 23 c/kWh + 2 c/kWh = 25 c/kWh (+ perusmaksu). Tässä tapauksessa kulutuksen ajoittaminen kalleimmille tunneille nostaa sähkölaskun loppusummaa.

Mitä ”määräaikainen sopimus” tarkoittaa?

Määräaikainen sähkösopimus, kuten Fortum Duo -sähkösopimus, on voimassa ennalta määrätyn ajan, tässä tapauksessa 24 kuukautta. Tämä tarkoittaa, että sopimuksen ehdot ja hinnat ovat kiinteät ja pysyvät samana koko sopimuskauden ajan, tarjoten taloudellista ennustettavuutta ja vakautta.

Määräaikaisen sopimuksen aikana asiakas sitoutuu noudattamaan sopimuksen ehtoja sovitun ajanjakson loppuun asti. Tämä tarkoittaa, että Fortum Duo -sopimusta ei voi lopettaa tai vaihtaa toiseen sopimukseen kesken sopimuskauden. Tämä sitoumus suojaa asiakasta sähkön markkinahintojen mahdollisilta vaihteluilta, mikä voi olla erityisen hyödyllistä markkinahintojen noustessa.

On kuitenkin joitakin poikkeuksia, kuten muutto toiseen osoitteeseen. Muutostilanteessa asiakkaalla on mahdollisuus joko siirtää nykyinen sopimus uuteen osoitteeseen tai tarvittaessa purkaa sopimus. Tämä joustavuus on tärkeää, sillä se antaa asiakkaille mahdollisuuden mukauttaa sähkösopimustaan elämäntilanteiden muuttuessa ilman ylimääräisiä kustannuksia tai sitoumuksia.

Määräaikaisen sopimuksen valitseminen tuo mukanaan monia etuja, kuten kiinteät hinnat ja ennustettavat kustannukset, mutta se edellyttää myös sitoutumista sopimuskauden ajaksi. Tämä tekee siitä erityisen sopivan niille, jotka arvostavat vakautta ja haluavat suojautua sähkön hinnan vaihteluilta.

Miten Fortum Duon hinta muodostuu?

Fortum Duo -sähkösopimuksen hinta rakentuu kolmesta keskeisestä osasta: energian kiinteästä hinnasta, kuukausittaisesta perusmaksusta ja sähköpörssin hintaan perustuvasta kulutusvaikutuksesta. Tämä ainutlaatuinen hinnoittelurakenne antaa asiakkaille mahdollisuuden säästää rahaa optimoimalla sähkönkäyttöään ja hyödyntämällä markkinahintojen vaihteluita.

Energian kiinteä osa muodostaa sopimuksen perushinnan, joka säilyy samana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Tämä kiinteä hinta takaa ennustettavuuden ja vakauden sähkölaskuun, jolloin asiakas tietää aina, mikä perushinta on. Kuukausittainen perusmaksu, joka lisätään sähkölaskuun kuukausittain, kattaa sopimuksen hallinnoinnista ja sähkön toimittamisesta aiheutuvat kustannukset. Tämä maksu on kiinteä, eikä se riipu sähkönkulutuksen määrästä.

Kulutusvaikutus on sopimuksen joustava osa, joka perustuu asiakkaan sähkönkulutuksen ajoitukseen suhteessa sähköpörssin tuntihintoihin. Kulutusvaikutus määräytyy jokaisen kuukauden lopussa jälkikäteen asiakkaan tuntikohtaisen sähkönkulutuksen perusteella. Jos asiakas pystyy ajoittamaan sähkönkulutuksensa pörssisähkön kuukausikeskihintaa edullisemmille tunneille, kulutusvaikutus on negatiivinen, esimerkiksi -2 c/kWh, mikä alentaa energian kokonaiskustannusta. Toisaalta, jos kulutus painottuu kalliimmille tunneille, kulutusvaikutus voi olla positiivinen, esimerkiksi +2 c/kWh, mikä nostaa sähkölaskua.

Lopullinen energiahinta kuukaudessa muodostuu kiinteästä energiahinnasta, johon lisätään tai vähennetään kulutusvaikutus. Esimerkiksi, jos Fortum Duo -sopimuksen perushinta on 23 c/kWh ja kulutusvaikutus on -2 c/kWh, asiakas maksaa kuukauden lopullisesta energiasta 21 c/kWh. Vastaavasti positiivinen kulutusvaikutus voisi nostaa hinnan 25 c/kWh.

Voinko vaikuttaa sähkön hintaan ajoittamalla kulutustani?

Sähkön hintaan voi vaikuttaa merkittävästi ajoittamalla kulutuksensa oikein. Pörssisähkön hinta määräytyy tunneittain markkinakysynnän perusteella. Kun sähköä käytetään paljon ja sen kysyntä on korkeaa, myös sähkön hinta nousee. Historiallisesti sähkö on halvimmillaan öisin, erityisesti klo 01-05 välillä. Tämän ajankohdan hyödyntäminen voi tuoda huomattavia säästöjä sähkölaskuun.

Ajoittamalla sähkönkulutuksesi näille edullisemmille tunneille voit pienentää sähkölaskuasi. Esimerkiksi saunomisen, lattialämmityksen ja sähköauton lataamisen siirtäminen yölle, kun sähkön hinta on matalampi, voi alentaa energiakustannuksiasi huomattavasti. Tämä on mahdollista, koska pörssisähkön tuntihinnat vaihtelevat merkittävästi vuorokauden aikana, ja kulutuksen ajoittaminen oikein mahdollistaa halvemman sähkön hyödyntämisen.

Oma Fortum -mobiilisovellus ja nettisivusto tarjoavat helpon tavan seurata sähkön tuntihintoja reaaliajassa. Sovelluksen kautta näet seuraavan päivän hinnat jo klo 15.00 jälkeen, mikä auttaa sinua suunnittelemaan sähkönkäyttöäsi tehokkaasti. Voit esimerkiksi ajoittaa suurimman sähkönkulutuksen halvoille tunneille ja välttää kalliimpia ajankohtia, jolloin kysyntä ja hinnat ovat korkeampia.

Tämä mahdollisuus vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan on erityisen hyödyllinen Fortum Duo -sopimuksen asiakkaille, koska kulutusvaikutus perustuu pörssisähkön tuntihintoihin. Hyödyntämällä edullisia tunteja voit pienentää kulutusvaikutusta, mikä suoraan alentaa lopullista energiahintaasi.

Miten Fortum Duon kulutusvaikutus muodostuu?

Fortum Duon kulutusvaikutus syntyy siitä, mihin aikaan vuorokaudesta ja minä päivinä käytät suurimman osan sähköstäsi. Jos käytät sähköä eniten silloin, kun muutkin suomalaiset käyttävät paljon sähköä ja pörssisähkö on kallista, kuten arki-iltaisin, hintasi nousee. Jos taas ajoitat sähkönkäyttösi halvempiin aikoihin, kuten öihin ja viikonloppuihin, hintasi laskee.

Kulutusvaikutus määräytyy jokaisen kuukauden lopussa jälkikäteen tuntikohtaisen sähkönkulutuksesi ja pörssisähkön tuntihintojen perusteella. Jos kulutuksesi ajoittuu enimmäkseen pörssisähkön kuukausikeskihintaa edullisempiin tunteihin, kulutusvaikutus alentaa sähkön hintaa laskullasi. Toisaalta, jos kulutat enemmän sähköä silloin, kun se on kallista, kulutusvaikutus nostaa energian hintaa.

Tyypillisesti kulutusvaikutus vaihtelee -2 c/kWh ja +2 c/kWh välillä. Jos käytät yhtä paljon sähköä sekä halpoina että kalliina aikoina, kulutusvaikutuksesi on 0 c/kWh ja maksat energiasta sopimuksesi mukaisen perushinnan. Kulutusvaikutus on kuukausikohtainen, joten pörssisähkön hintojen yleinen nousu ei vaikuta laskuusi, koska Fortum Duo -sopimuksessa energian hinnan kiinteä osa on lukittu.

Kulutusvaikutus lasketaan summamalla yhteen laskentajakson jokaisen tunnin kulutus kerrottuna kunkin tunnin pörssihinnalla. Tämä summa jaetaan laskentajakson kokonaiskulutuksella, jolloin saadaan asiakkaan kulutuksella painotettu pörssihinta. Tästä vähennetään sähköpörssin laskentajakson keskihinta. Syntynyt erotus kuvaa, kuinka hyvin asiakkaan kulutus painottuu edullisille pörssitunneille. Jos tämä luku on negatiivinen, kulutusvaikutus laskee asiakkaan sähköenergian hintaa, ja jos se on positiivinen, kulutusvaikutus nostaa hintaa. Sähköenergian laskutushinta ei kuitenkaan voi olla negatiivinen.

Miten Fortum Duo -sähkösopimus huomioi luonnon?

Fortum Duo -sähkösopimus ei tarjoa pelkästään taloudellisia etuja, vaan se myös huomioi ympäristön kestävyyden. Tämä sopimus antaa asiakkaille mahdollisuuden vaikuttaa sähkönkäytön ajoitukseen ja samalla vähentää sähköntuotannon ympäristövaikutuksia.

Sähkön pörssihinta vaihtelee tuntikohtaisesti, ja halvimpina tunteina sähkö tuotetaan usein puhtaammin. Tämä johtuu siitä, että sähköntuotannon päästöt ovat alhaisimmillaan silloin, kun kysyntä on vähäisempää. Näinä hetkinä sähköä tuotetaan pääasiassa uusiutuvilla energialähteillä, kuten tuuli- ja vesivoimalla, joiden päästöt ovat huomattavasti pienemmät verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin.

Fortum Duo -sähkösopimuksen avulla asiakkaat voivat hyödyntää näitä edullisempia ja ympäristöystävällisempiä tunteja ajoittamalla sähkönkulutuksensa niihin. Esimerkiksi siirtämällä suurten sähkölaitteiden, kuten saunan tai sähköauton latauksen, käyttöä yölle tai viikonlopuille, voi vähentää sähkölaskua ja samalla tukea puhtaampaa sähköntuotantoa.

Oma Fortum -sovellus auttaa asiakkaita seuraamaan sähkön tuntihintoja ja suunnittelemaan kulutustaan sen mukaisesti. Sovelluksesta näkee seuraavan päivän hinnat jo klo 15:00 jälkeen, mikä antaa mahdollisuuden optimoida sähkönkäyttöä edullisimmille ja ympäristöystävällisimmille tunneille.

Kuluttamalla sähköä silloin, kun sen tuotanto on puhtaampaa, asiakkaat voivat pienentää henkilökohtaista hiilijalanjälkeään. Tämä ei ainoastaan auta säästämään rahaa, vaan myös edistää ympäristön hyvinvointia vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä ja tukemalla kestävämpiä energiantuotantotapoja.

Tilaa Fortum Duo -sähkösopimus kotiisi jo tänään

Tilaa Fortum Duo -sähkösopimus kotiisi nyt ja aloita säästäminen samalla kun teet ympäristöystävällisemmän valinnan. Fortum Duo tarjoaa sinulle taloudellista vakautta kahden vuoden kiinteällä hinnalla, mutta myös mahdollisuuden pienentää sähkölaskuasi ajoittamalla kulutuksesi edullisimmille tunneille. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia edullisemmasta sähköstä ja samalla vähentää ympäristövaikutuksia.

Fortum Duo on älykäs valinta modernille kotitaloudelle, joka haluaa yhdistää taloudelliset säästöt ja ympäristön hyvinvoinnin. Halvoilla pörssitunneilla tuotettu sähkö on usein puhtaampaa, joten ajoittamalla sähkönkäyttösi näille tunneille edistät kestävää kehitystä. Tämä tekee Fortum Duo -sopimuksesta ekologisen vaihtoehdon, joka vähentää hiilijalanjälkeäsi.

Tilauksen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Vieraile Fortumin verkkosivuilla tai lataa Oma Fortum -sovellus, jonka avulla voit seurata sähkön tuntihintoja ja optimoida kulutustasi. Näet seuraavan päivän hinnat jo klo 15:00 jälkeen, mikä auttaa sinua suunnittelemaan sähkönkäyttöä tehokkaammin.

Aloita Fortum Duo -sähkösopimuksen hyödyntäminen jo tänään ja tee fiksu valinta, joka tuo kotiisi edullista ja ekologista sähköä. Fortum Duo -sopimuksella saat yhdistettyä taloudelliset säästöt ja ympäristöystävälliset ratkaisut, mikä tekee siitä täydellisen valinnan kaikille, jotka haluavat huolehtia sekä kukkarostaan että planeetastamme.